Mentálhigiéné

Folyamatosan szorongsz, rossz a közérzeted? Oszd meg problémáidat mentálhigiénés szakemberrel!

Vannak olyan helyzetek, amikor az ember úgy érzi, hogy felemésztik a problémák, azonban nem mer segítséget kérni, mert rossz tapasztalatai vannak, vagy azért, mert szégyelli, hogy nem tud egyedül megküzdeni a felmerülő kihívásokkal. Ha Te is ilyen helyzetben vagy, ne szégyelld, ugyanis az életben bármikor, bárkivel adódhat olyan szituáció, amikor elbizonytalanodik, és külső, objektív rálátásra van szüksége a továbblépéshez. Többek között ilyen és ehhez hasonló helyzetekben adhat segítő kezet a mentálhigiénés szakember.

Egy mentálhigiénés szakember mindig pozitívan igyekszik hatni a kliensére, hiszen tudja, hogy csakis ezalapján fog tudni előre jutni a problémás szituáció megoldásában. A szakember garantáltan olyan segítséget fog adni, ami a kliens számára a legkedvezőbb kimenetelt biztosíthatja az adott problémás szituációból, hiszen csakis így szűnhet meg a mindennapi szorongás és a rossz közérzet.

Nem vagy egyedül a problémáddal! Ne várj, inkább fordulj bizalommal mihamarabb mentálhigiénés szakemberhez, ehhez pedig vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeimen!

Miben nyújthat segítséget egy mentálhigiénés szakember?

Nincs olyan ember, akinek manapság ne lennének nyomasztó, stresszes pillanatai. A többség ezekkel a helyzetekkel nem tud megfelelően megküzdeni, így ezek hatására előbb vagy utóbb erőteljes szorongás, állandó diszkomfort érzet léphet fel. Ilyenkor nem szégyen külső segítséget kérni egy mentálhigiénés szakembertől, ugyanis többek között az ilyen szituációk megoldásában tud segítséget nyújtani.

Egy mentálhigiénés szakember tisztában van pozíciójának felelősségével, és azzal, hogy érzékeny emberek keresik fel őt, ezért olyan segítő beszélgetéseken keresztül igyekszik feltárni a kliens lelkét, amelyek később irányt mutatnak a probléma forrásához és annak megoldásához. Így a mentálhigiénés szakember közreműködésével újra visszatérhetsz a lelki harmóniádhoz.

A mentálhigiénés szakember a segítő beszélgetéseken nem csak tanácsot ad, hanem lelki támaszt és biztonságot is nyújt. Egy megértő személy jelenlétével a lelkileg problémás emberek sokkal könnyebben mernek változtatni az életükön.

Ha Neked is problémád akadt a mindennapok kihívásaival, és úgy érzed, hogy felemésztenek, fordulj bizalommal mentálhigiénés szakemberhez, ehhez pedig vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeimen!

Balanyi Attila

A mentálhigiénés tanácsadás nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást.

Főbb nehézségi területek, amelyeken együtt dolgozunk:

  • Stresszoldás
  • Szorongás
  • Tanulási nehézségek
  • Függőség
  • Alvászavar

Ezen felül a különböző élethelyzetekben történő elakadásokkal: életközép válság, érzelmi kiút keresések, megoldások a mindennapi lelki elakadásokban, a felnőtté válásban, újbóli munkába állással(pl.: gyes után).

A mentálhigiénés megértéssel, elfogadással fordul a kliense felé, aki hitelesen tud támogatást nyújtani. Nem kellene megvárni, amíg annyira elhatalmasodik probléma, hogy már csak orvosok, pszichiáterek és szakpszichológusok tudjanak segíteni gyógyszerek, nyugtatók felírásával.

Kiemelten foglalkozom szupervizorként a munkahely által okozott feszültségekkel való megküzdésben, elakadásban, mely kihat az egyén családi és környezeti életére egyaránt.

A mentálhigiénés tanácsadás nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást.

Főbb nehézségi területek, amelyeken együtt dolgozunk:

Az elmúlt években több olyan esemény is történt a világban, amik igencsak negatív hatással lehetnek sokak mindennapjaira. Bármilyen szélsőséges dolog is történjen az életben, ahhoz, hogy az egyének tudjanak alkalmazkodni a kialakult helyzetekhez, és könnyedén vegyék az akadályokat, nagyon fontos  foglalkozni a mentálhigiéniával.

mentálhigiéné kifejezés gyakran elhangzik, sokan mégsem tudják a pontos definíciót. A fogalom a kiegyensúlyozott lelki élet kialakításában segítséget nyújtó tevékenységeket takarja. Ezek rengeteg élethelyzetben nyújthatnak segítséget, és most különösen nélkülözhetetlenek, amikor nap, mint nap több kihívással is szembe kell nézniük az embereknek. A lelki egészség megőrzése és fenntartása mellett az emberek sokkal jobban reagálhatnak a negatív változásokra is. Ilyen állapotban az egyének a pánik helyett inkább a cselekvéssel fognak foglalkozni, így hamarabb is túl lehet jutni a különböző válságokon.

Foglalkozzon Ön is a mentálhigiéniával, így elérheti azt az állapotot, amire szüksége van a mindennapi küzdelmek során! Ha ebben szakember segítségét kérné, forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

Nincs kivel megbeszélned problémáidat? Fordulj bizalommal mentálhigiénés segítő szakemberhez!

Tény, hogy gondjai mindenkinek vannak. A probléma általában ott kezdődik, ha ezeket nincs kivel megbeszélnünk. Előfordul, hogy külső, lelki segítségnyújtásra is szükségünk lehet, ha közelebb szeretnénk kerülni a probléma megoldásához. Ha ezt nem kapjuk meg, egy idő után frusztráltak leszünk, és annyira eluralkodnak rajtunk a gondok, hogy teljesítményünket teljes mértékben blokkolni fogják.

Ha Te sem tudod senkivel megbeszélni a problémáidat, és nem szeretnéd, hogy eluralkodjon rajtad a rossz hangulat, fordulj hozzám bizalommal lelki segítségnyújtásért!

Mentálhigiénés segítő szakemberként a legfőbb célom, hogy a beszélgetésekkel könnyítsek az emberek gondjain, és hozzásegítsem őket olyan megoldáshoz, ami javíthat az aktuális helyzetükön. Nálam kötetlenül beszélgethetünk bármiről, ami rányomja a bélyegét a lelki állapotodra. Melletted leszek és segítek, hogy könnyebben túljuthass a problémákon.

Ne várd meg, hogy rosszabb állapotba kerülj: keress fel minél hamarabb mentálhigiénés segítő szakembert, és kerülj közelebb a gondjaid megoldásához. Kérj időpontot a beszélgetéshez, ehhez pedig vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeimen!