Szorongás

Testi érzetek:

 • erős szívdobogás
 • émelygés, légszomj
 • mellkasi fájdalom
 • fejfájás, gyomorfájás
 • izomfeszültség a vállban és nyakban
 • szédülés, fáradtság

Érzelmi megnyilvánulások:

 • nyugtalanság, izgatottság
 • érzékenység, ingerlékenység
 • koncentrálási nehézségek,
 • „gondolkodásképtelenség”
 • fáradékonyság
 • álmatlanság vagy rossz álmok sorozata

Szorongás kezelése hatékonyan: a Neurofeedback hatásai

A szorongás kezelése hatékonyan a Neurofeedback tréning segítségével is lehetséges – lássuk, hogyan!

A szorongás napjainkban egyre több embert érint, különösen a stresszes életmód és a mindennapi kihívások miatt. A hagyományos kezelési módszerek, mint a gyógyszeres terápia és a pszichoterápia mellett az új, innovatív megközelítések is egyre népszerűbbek; ezek közé tartozik a Neurofeedback, amely ígéretes eredményeket ér el a szorongás hatékony kezelésében.

Hogyan működik a Neurofeedback a szorongás kezelésében?

A szorongás gyakran összefügg az agy bizonyos területeinek túlzott aktivitásával, illetve az agyhullámok egyensúlyának hiányával. A Neurofeedback tréning során az agyi aktivitást érzékelők segítségével mérik, és visszajelzést adnak a résztvevőnek, aki megtanulja, hogyan módosítsa az agyhullámait, hogy azok egyensúlyba kerüljenek, ez pedig csökkentheti a szorongás tüneteit.

szorongás kezelése hatékonyan

A Neurofeedback hatásai a szorongás kezelésében

A Neurofeedback több szempontból is hatékony lehet a szorongás kezelésében:

Agyi aktivitás szabályozása: A Neurofeedback segít az agynak megtanulni, hogyan szabályozza saját aktivitását, ami különösen fontos a szorongás kezelésében, mivel a túlzott agyi aktivitás csökkentése hozzájárulhat a kiegyensúlyozottsághoz.

Stressz csökkentése: A Neurofeedback tréning során a résztvevő megtanulja, hogyan szabályozza a stresszre adott agyi reakciókat. Ezáltal hatékonyabbá válhat a stresszkezelés, ami közvetlenül csökkenti a szorongás szintjét.

Fokozott relaxáció: A Neurofeedback segíthet az agynak a relaxáció állapotának elérésében és fenntartásában, ez pedig hozzájárulhat a szorongás csökkentéséhez.

Jobb alvás: A szorongás gyakran együtt jár alvászavarokkal; a Neurofeedback javíthatja az alvás minőségét azáltal, hogy az agy relaxációs képességét növeli.

Fokozott önkontroll: A Neurofeedback növeli az egyén önkontrollját azáltal, hogy megtanítja, hogyan befolyásolja tudatosan az agyi aktivitását; ez a képesség különösen hasznos lehet a szorongás leküzdésében, mivel képes lesz jobban irányítani érzelmi reakcióit.

Kinek ajánlott a Neurofeedback?

A Neurofeedback különösen hasznos lehet azok számára, akik hosszú távú megoldást keresnek a szorongás hatékony kezelésére, és nyitottak az innovatív, nem invazív módszerekre. Ha Te is szeretnéd kipróbálni, fordulj hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

Szorongás kezelése Neurofeedbackkel

A szorongás kezelésének fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, azonban szerencsére nem is kell, hiszen egyre többen ismerik fel a lehetőségeiket.

A szorongás napjainkban egyre több ember életét befolyásolja. A mindennapi stressz, a munkahelyi nyomás, a személyes és egészségügyi problémák mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a szorongás kialakulásához és fokozódásához. Szerencsére számos hatékony módszer létezik a szorongás kezelésére, köztük az innovatív Neurofeedback technika is.

Ha hagyjuk, hogy a szorongás uralja az életünket, az komoly hatással lehet az egészségünkre, a kapcsolatainkra és a mindennapjainkra is. Ezért fontos olyan kezelési módszereket találni, amelyek segítenek megküzdeni a szorongással, és visszanyerni a kontrollt az életünk felett.

szorongás kezelése

A relaxációs technikák például nagy segítséget nyújthatnak a szorongás kezelésében. A meditáció, a légzőgyakorlatok és a progresszív izomlazítás olyan módszerek, amelyek segíthetnek csökkenteni a test stresszreakcióit, és elősegíthetik a belső egyensúly kialakítását.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a Neurofeedback a szorongás kezelésében; ez egy olyan kezelési módszer, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtanulják szabályozni az agyi tevékenységüket. Ez a technika egy speciális eszköz segítségével méri az agyhullámokat, majd visszajelzést ad az egyénnek arról, hogy bizonyos tevékenységek vagy gondolatok hogyan befolyásolják az agyi aktivitását. A Neurofeedback segítségével az emberek megtanulhatják kontrollálni az agyuk működését, így csökkenthetik a szorongást, és javíthatják az életminőségüket.

Fontos megjegyezni, hogy minden ember más, és egyedi módon reagál a szorongáskezelési módszerekre, azaz nincs egyetlen univerzális megoldás sem, amely mindenkinél működik. Ezért fontos egyénre szabott tervet kialakítani, figyelembe véve a szükségleteket és körülményeket.

Az innovatív Neurofeedback technika Neked is segíthet megbirkózni a szorongással, és visszanyerni az életed feletti kontrollt. Ha szorongással küzdesz, és szeretnél egy hatékony módszerrel megszabadulni tőle, vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén, és egyeztessünk időpontot!

Szabadulj meg a szorongástól!

A szorongás bizonyos mértékben normális reakció – stresszhelyzetben. Azonban ha a stressz, vagy a szorongás állandósul, beépül az életünkbe, akkor már komoly problémákat okoz. Annak, aki stresszes életet él, érdemes megkeresnie a megfelelő stressz- és szorongásoldó, kiegészítő módszert, melynek egy tökéletes példája a neurofeedback.

Az egyik legjellemzőbb szorongással összefüggő betegség a gyomorfekély. A szorongás felelős a kialakuló gyomorfekélyek 80%-áért! A szorongás másik legveszélyesebb eredménye a szív- és érrendszeri betegségek megjelenése. Sajnos, ez még nem minden. A szorongás oldásának hiánya általában szorosan összefügg a depresszióval, ami sajnos csak fokozza a fentebb ismertetett tüneteket, és további, újabb súlyos betegségek kialakulásához vezet. A problémákat erősíti, hogy az emberek nagy része nem fordul orvoshoz, úgy gondolja, hogy önmaga megbirkózik mindennel.

Úgy érzed, szükséged lenne segítségre a szorongás oldásához? Fordulj hozzám! Bővebb tájékoztatásért keress fel bátran!

Időnként mindenki érez szorongást, feszültséget, nyugtalanságot, félelmet.

Egy bizonyos szintig ez egészséges reakció.Akkor alakul problémává, ha általános érzéssé válik. Olyan mindennapos érzéssé, ami külső ok nélkül is létrejön. Tehát nem egyenlő a félelemmel, aminek van pontos külső oka. A szorongás a tehetetlenség érzésével összekötött félelem érzete, amikor az ember úgy érzi, hogy semmiféle befolyással sincs a történésekre.

Az agy egy része, az amygdala hibás működése okozhatja a szorongást. Továbbá, a GABA (gamma-aminovajsav) neurotranszmitter alacsony szintje okozhatja ezt a betegséget.

Az alkoholizmus egyfajta utóhatása is lehet a szorongásos zavarok kialakulásának. Bár a szorongás az alkoholizmus előtt is fennállhat, az alkoholfogyasztás nem csökkenti a tüneteket, hanem fenntartja és erősebbé teszi őket.

Bizonyíték van arra, hogy ha az egyén a munkakörnyezetben tartósan ki van téve szerves oldószerek hatásainak (pl. festő, lakkozó), kialakulhatnak szorongásos zavarok.

A szorongás többféle betegség formájában is megjelenhet: pl. pánikroham, fóbiák, kényszeres zavar.

Amennyiben a szorongás jeleit tapasztalja, egyeztessen orvosával és próbálja ki a neurofeedback tréninget!

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Egyeztess orvosoddal és próbáld ki a neurofeedback tréninget!

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

További információért keress bizalommal elérhetőségeimen.