Szorongás

Testi érzetek:

 • erős szívdobogás
 • émelygés, légszomj
 • mellkasi fájdalom
 • fejfájás, gyomorfájás
 • izomfeszültség a vállban és nyakban
 • szédülés, fáradtság

Érzelmi megnyilvánulások:

 • nyugtalanság, izgatottság
 • érzékenység, ingerlékenység
 • koncentrálási nehézségek,
 • „gondolkodásképtelenség”
 • fáradékonyság
 • álmatlanság vagy rossz álmok sorozata

Szabadulj meg a szorongástól!

A szorongás bizonyos mértékben normális reakció – stresszhelyzetben. Azonban ha a stressz, vagy a szorongás állandósul, beépül az életünkbe, akkor már komoly problémákat okoz. Annak, aki stresszes életet él, érdemes megkeresnie a megfelelő stressz- és szorongásoldó, kiegészítő módszert, melynek egy tökéletes példája a neurofeedback.

Az egyik legjellemzőbb szorongással összefüggő betegség a gyomorfekély. A szorongás felelős a kialakuló gyomorfekélyek 80%-áért! A szorongás másik legveszélyesebb eredménye a szív- és érrendszeri betegségek megjelenése. Sajnos, ez még nem minden. A szorongás oldásának hiánya általában szorosan összefügg a depresszióval, ami sajnos csak fokozza a fentebb ismertetett tüneteket, és további, újabb súlyos betegségek kialakulásához vezet. A problémákat erősíti, hogy az emberek nagy része nem fordul orvoshoz, úgy gondolja, hogy önmaga megbirkózik mindennel.

Úgy érzed, szükséged lenne segítségre a szorongás oldásához? Fordulj hozzám! Bővebb tájékoztatásért keress fel bátran!

Időnként mindenki érez szorongást, feszültséget, nyugtalanságot, félelmet.

Egy bizonyos szintig ez egészséges reakció.Akkor alakul problémává, ha általános érzéssé válik. Olyan mindennapos érzéssé, ami külső ok nélkül is létrejön. Tehát nem egyenlő a félelemmel, aminek van pontos külső oka. A szorongás a tehetetlenség érzésével összekötött félelem érzete, amikor az ember úgy érzi, hogy semmiféle befolyással sincs a történésekre.

Az agy egy része, az amygdala hibás működése okozhatja a szorongást. Továbbá, a GABA (gamma-aminovajsav) neurotranszmitter alacsony szintje okozhatja ezt a betegséget.

Az alkoholizmus egyfajta utóhatása is lehet a szorongásos zavarok kialakulásának. Bár a szorongás az alkoholizmus előtt is fennállhat, az alkoholfogyasztás nem csökkenti a tüneteket, hanem fenntartja és erősebbé teszi őket.

Bizonyíték van arra, hogy ha az egyén a munkakörnyezetben tartósan ki van téve szerves oldószerek hatásainak (pl. festő, lakkozó), kialakulhatnak szorongásos zavarok.

A szorongás többféle betegség formájában is megjelenhet: pl. pánikroham, fóbiák, kényszeres zavar.

Amennyiben a szorongás jeleit tapasztalja, egyeztessen orvosával és próbálja ki a neurofeedback tréninget!

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Egyeztess orvosoddal és próbáld ki a neurofeedback tréninget!

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

További információért keress bizalommal elérhetőségeimen.