kiégés- (burnout)kiégés ellen számos dolgot tehetünk; az alábbiakban a jeleiről és az egyik lehatásosabb módszerről lesz szó.

A kiégés bárkivel előfordulhat, és komoly munkahelyi következményei is lehetnek, tehát érdemes odafigyelni a jeleire, és tenni is ellene. A kiégés ellen ugyanis csak akkor lehet érdemben tenni valamit, ha idejekorán felismerjük. A kezdeti lelkesedést és a minél több feladat elvállalását előbb-utóbb felváltja az apátia, de az első, valóban feltűnő jel a munkateljesítmény drasztikus csökkenése, ami kudarcélményként jelenik meg. Ebben a szakaszban még van lehetőség megtalálni az egyensúlyt, amiben a szupervízió, más néven a kiégés-tréning nyújt segítséget. Ha viszont nem sikerül, következik az undor, a bűntudat, és szélsőséges esetekben akár depresszió is kialakulhat, amit csak a munkahely elhagyása szüntet meg.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, és bővebb információra lenne szükséged a kiégés-tréninggel kapcsolatban, illetve, ha időpontot szeretnél foglalni, fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén!

A munkahelyi kiégésre van megoldás!

munkahelyi kiégésmunkahelyi kiégés bárkit érinthet. Ismerd fel időben a bajt, merj segítséget kérni, fordulj hozzám bizalommal, és küzdjük le együtt a problémákat!

Manapság egyre többet lehet hallani a burnout-ról, magyarul munkahelyi kiégésről. Ez az állapot bárki életében előfordulhat, amit számtalan tényező kiválthat. Egyesek rengeteget vállalnak magukra, ez pedig egy idő után nem lelkesedést, hanem mély érdektelenséget eredményezhet. A túlzott munkahelyi stressz szintén problémákat okozhat a napjainkban dolgozó embereknek. Az ügyfelek is rengeteg terhet raknak a foglalkoztatottakra, ráadásul még a munkahelyi hierarchia, állandó versenyhelyzetek sem könnyítik meg az alkalmazottak hétköznapjait. Sokan fel sem ismerik, hogy hónapok óta a kiégéssel küzdenek, pedig fontos lenne, ugyanis nagyon súlyos mentális következményei is lehetnek ennek. A munkahelyi kiégés nem más, mint egy fáradt, kiábrándult állapot, amikor az ember elveszíti a kitűzött céljait, vágyait, és úgy érzi, hogy képtelen azokat valóra váltani.

Leginkább külső személyeknek válthat szembetűnővé az, ha valaki a kiégéssel küzd, azonban a baj ott kezdődik, hogy nem szólnak erről az érintetteknek. Sok esetben udvariasságból nem teszik, de nem ritka, hogy egyszerű érdektelenségből nem jelzik a problémát. Ez az állapot a különböző emberi kapcsolatok miatt is kialakulhat. A jó hír az, hogy a megelőzésért lehet tenni, így, ha fontos a kiegyensúlyozottság, harmónia, érdemes pár dologra odafigyelni. Például előtérbe kell helyezni az önmegértést, ami azt jelenti, hogy meg kell szüntetni az embernek az ellenszenvet önmaga iránt. Ezen kívül célszerű még az időtől való függetlenséget gyakorolni, és az erőforrás gyűjtésre koncentrálni.

Amennyiben úgy érzed, hogy megfelelő segítségre lenne szükséged szakembertől a kiégés leküzdéséhez, és szeretnél újra visszatérni önmagadhoz, fordulj hozzám bizalommal! A kiégés-tréning utat mutathat Neked a problémák megoldásához. Weboldalamon bővebb információkat is találhatsz szolgáltatásaimról, rólam. Ha kérdéseid lennének, keress bátran a megadott elérhetőségeimen!