Ár

Neurofeedback (1 tréning alkalom: 45-60 perc)

Erste Bank: 11600006-00000000-80804912

Neurofeedback ár bérleteseknek (10 alk.): 9.500 Ft/alkalom

Neurofeedback 2 fő részére azonos időpontban: 7.000Ft/fő/alkalom

Relaxáció, Alpha-Theta tréning kísérőknek: 4.500 Ft/alkalom

Neurofeedback ár bérlet nélkül: 11.000 Ft/alkalom

Állapotfelmérés: 14.000 Ft

Segítőbeszélgetés, addiktológiai konzultáció, tanácsadás: 15.000,- Ft/50 perc
Segítőbeszélgetés, addiktológiai konzultáció, tanácsadás: 19.000,- Ft/80 perc

Szupervízió, esetmegbeszélés óradíja a folyamat függvényében kerül meghatározásra.

Neurofeedbackhez az állapotfelmérés kb. 1,5-2 órát vesz igénybe, mely során áttekintjük a probléma előzményeit, illetve kitűzzük az elérni kívánt reális célt.

Állapotfelmérés: A személyes konzultációt követően a kliens agyhullámairól egy EEG-felmérés készül (amplitúdó tréningnél) vagy megkeresésre kerül a kívánt célfrekfencia (ILF HD tréningnél), amellyel a továbbiakban dolgozni lehet. Ez attól függ, hogy az adott esetben melyik tünik a leghatékonyabbnak. Nálam az alábbi tréning módszerek és programok az elérhetők:

1.) Amplitúdó tréning-ProComp 2-es géppel (BioGraph Infiniti, Thought Technology)

2.) ILF HD tréning-NeuroAmpII.-es géppel (Sygnet Software, Othmer módszer))

3.) Alfa-Theta tréning (Sygnet vagy BioGraph Infiniti)

4.) Synchrony tréning (Sygnet)

Neurofeedback bérletes alkalmak:

A tréning gyakorlások, azaz ülések általában netto 30-45 percnél többet nem igényelnek, de időközönként hosszabb találkozást iktatunk be, ahol felmérjük és dokumentáljuk a haladást.

Mennyi idő alatt “hat”?

Fontos megjegyezni, hogy egyszeri alkalom nem szünteti meg a nem kívánt állapotot. Ugyanúgy, mint a gyógytornát, hosszan kell alkalmazni és az eredmények csak fokozatosan mutatkoznak meg. A hozott problémától és annak szintjétől függően változik a találkozások száma. Az első konzultációnál tisztázható a tréning mennyiségének szüksége és heti gyakorisága. A legtöbb ember már 15 ülés után javulást észlelhet és folyamatos fejlődést tapasztalhat. A megfelelő eredmények eléréséhez kb. 20-40 ülést ajánlok. Az intenzívebb nagyobb nehézségekkel küzdő klienseknek több ülésen kell részt venniük.

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Megbeszélt időpont lemondásának feltételei:​​

  • Kérem, hogy szükség esetén a megbeszélt időpont lemondása legkésőbb a találkozót megelőző nap estig történjen meg telefonon, SMS-ben vagy e-mailen keresztül.
  • A megbeszélt időpont napján lemondott vagy le nem mondott találkozó óradíját a következő alkalommal ki kell fizetni.​​

A neurofeedback előnyeiről röviden

A neurofeedback egy ideje már Magyarországon is elérhető, de csak az utóbbi időben vált szélesebb körben ismertté és népszerűvé. A közvélekedéssel ellentétben nem terápia, hanem tréning, hiszen a lényege az agy edzése. A módszernek számos előnye van, ami miatt mindenképp érdemes kipróbálni.

A neurofeedback legfontosabb előnye, hogy segíthet csökkenteni a stresszel kapcsolatos belső feszültséget, valamint a szorongással járó érzeteket. (Rohanó világunkban ezt talán nem is kell jobban kifejteni.) Ennek gyakorlatilag egyenes következménye, hogy javulhat az alvás minősége, pihentebbé, kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Ebből is látszik, hogy amikor a neurofeedback támogat az életed egyik területén, az jótékony hatást gyakorolhat a többire is.

További előnye, hogy elősegítheti a tevékenységek feletti tudatos kontrollt, hatékonyabbá teheti a tanulást és az önszabályozást, fejlesztheti a kognitív és pszichofizikai képességeket, vagyis a figyelem, az összpontosítás, az összeszedettség és a relaxált állapot elérése könnyebbé válhat. Emellett a neurofeedback bővítheti az idegrendszer kapacitását, rugalmassá teszi a gondolkodást, növelheti a mentális, tanulási és sportteljesítményt, javítja a koncentrációs képességet. Segíthet a tanulási nehézségeket oldásában.

A neurofeedback leginkább gyermek- és serdülőkorban hatásos, akár a gyermek jövőjét is meghatározhatja.

A neurofeedback sikeresen alkalmazható szorongás, ADHD, autizmus, depresszió, étkezési zavarok, epilepszia, memóriavesztés, tanulási nehézségek, álmatlanság, anyagcserezavar, poszttraumás stressz és traumás agyi sérülések kiegészítő, fizikai közérzetet javító szolgáltatásként.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a neurofeedback, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen hatással lehet az életedre, avagy gyermeked tanulási nehézségein szeretnél segíteni egy hatékony módszer segítségével, vedd fel velem a kapcsolatot a honlapon megadott elérhetőségeim egyikén!

Balanyi Attila