HIPERAKTIVITÁS, FIGYELEMZAVAR (ADHD/ADD)

Gyermekednél tapasztaltad már…?

  • Probléma a figyelem fenntartásával vagy koncentrálásával
  • Gondolkodás nélküli hirtelen cselekvés
  • Túl sok mozgás, nyughatatlanság
  • Ellenállás a szabályokkal, utasításokkal szembeni

Sokat hallani manapság “hiperaktív” gyerekekről, akik szüleik részéről nagyobb odafigyelést, kontrollt igényelnek. A hiperaktív gyermek jellemzője a kontroll nélküli reakció számtalan jelentéktelen ingerre. A hiperaktivitás azonban felnőtteknél is előfordulhat.

A hiperaktivitás oka nagyon sokféle lehet. Lehet örökletes hajlam, terhesség és szülés alatti problémák is okozhatják (gyógyszerszedés, toxikózis, italozás, dohányzás, az anya idős kora, stb.) Különböző környezeti tényezők (mesterséges ételszínezékek, szalicilátok, vagy például az ólom) is szerepet játszhatnak a figyelemzavar kialakulásában. Több kutató szerint sok hiperaktív személy küszködik valamiféle allergiával, többnyire ételallergiával, vagy tejérzékenységgel.

Azoknak, akiknek figyelemzavar problémájuk van, könnyen elterelhető a figyelmük, és emiatt nehezen koncentrálnak egy adott feladatra. Kisebbeknél megfigyelhető, hogy a játék nagyon rövid ideig köti le. Vagy ha beszélnek hozzá, mintha nem is oda figyelne, nem is hallaná, ha kérnek/kérdeznek tőle valamit.

Ha figyelemhiányos, hiperaktív gyermeke van, egyeztessen orvosával és próbálja ki a neurofeedback tréninget!

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Neurofeedback tréning ADHD-s gyerekeknek a kiegyensúlyozott életért!

A neurofeedback tréning ADHD-s gyerekeknek is segítséget nyújthat! Figyelj az intő jelekre, és ha felmerül benned a gyanú, gyertek el hozzám!

Természetes, hogy minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke fizikailag és mentálisan is tökéletes egészségnek örvendjen. Ám míg az egészségügyi problémák rendszerint egyértelmű jelekben mutatkoznak meg, addig a lelki gondokat nem olyan egyszerű felismerni. Pontosan ez az, ami megnehezíti a különféle viselkedészavarok diagnosztizálását, hiszen olykor elmosódik a határ a normálisnak tekinthető magatartás és az ADHD között. A szülők nehezen tudják eldönteni, hogy mi az, ami még belefér az életkori sajátosság kereteibe, és mi az, ami már egyértelmű jele a viselkedészavarnak. A neurofeedback tréning képes jelentős javulást elérni, ehhez azonban a szülőknek fel kell ismerniük, hogy szakember segítségére van szükség.

Az ADHD-s gyerekek figyelmét nehéz lekötni, hiszen nem tudnak hosszabb ideig egyetlen dologra koncentrálni, gyakran elkalandoznak, és nehezen tudják követni az utasításokat. Az érintett gyerekekre jellemző a hangulatingadozás, valamint az impulzív viselkedés, gyakran türelmetlenek és meggondolatlanul cselekednek. Akkor merülhet fel a gyanú, hogy többről van szó, mint életkori sajátosságból adódó figyelmetlenség, illetve dac, ha a tünetek gyakrabban, erőteljesebben jelentkeznek, mint más hasonló korú gyermekek esetében. Fontos tudni, hogy az ADHD kezelése gyakran orvosi segítséget igényel, melynek tökéletes kiegészítése lehet a neurofeedback tréning ahhoz, hogy a gyermek újra kiegyensúlyozottá váljon.

A neurofeedback tréning javítja az ADHD-s gyerekek közérzetét, ezáltal támogatja az orvosi kezelést, és megerősíti az érintetteket abban, hogy a viselkedészavar teljesen leküzdhető. A gyermekek és szüleik számára egyaránt segítséget jelent a tréning, melynek köszönhetően sokkal kevesebb stressz fogja beárnyékolni a mindennapokat.

Ha ADHD-ra gyanakodsz, és úgy véled, hogy érdemes kiegészíteni az orvosi kezelést, dönts a neurofeedback tréning mellett! A honlapon bővebben tájékozódhatsz a szolgáltatás részleteiről és lehetőségeiről, amennyiben pedig kérdésed lenne a neurofeedback tréning kapcsán, forduljon hozzám bizalommal!