Neurofeedback

Miben tudok segíteni?

Valamint sikerrel lehet alkalmazni:

  • a teljesítmény fokozásában, csúcsteljesítmény elérésében,
  • az összpontosító képesség növelésében,
  • a kreativitás fejlesztésében,
  • egészségfejlesztésben
  • stressz-kezelésben
  • relaxáció-meditáció tanításában (Alfa-Theta tréning, Beta tréning, Alfa tréning, SMR tréning, Synchrony tréning).
Neurofeedback
Neurofeedback

SZÉP Kártya elfogadóhely

Mi is az a neurofeedback?

Egészségünk fenntartásában központi szerepe van agyunknak.

A neurofeedback, más néven EEG-biofeedback egy olyan módszer, amely a legmodernebb technikáknak köszönhetően az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki tartós hatását. A problémás agyműködést célirányosan fájdalom- és gyógyszermentesen, tartós eredménnyel javítja. A módszert a NASA fejlesztette ki az 1960-as években és a pilóták és az űrhajósok kiképzésénél használták. Az agy kognitív funkciójának képzésésével, tréningezésével agyunk megtanul hatékonyabban működni.

Az EEG-biofeedback készülék segítségével megfigyelhetjük agyunk működését, reakcióit. Megtudjuk azt, hogy az agyi aktivitásunk mikor van a kívánt tartományban és mikor dominálnak inkább a nemkívánatos agyhullámok. Ennek segítségével eljuthatunk oda, hogy nagyobb hatásfokkal tudjuk működtetni agyunkat, így kontrollálhatjuk szervezetünkben zajló élettani folyamatainkat.

Az agy önmaga aktivitását külső visszacsatolási hurkokon keresztül érzékeli a szenzoros bemenetei segítségével, mint például hang, vizuális vagy tapintható visszajelzések által. Az agy automatikusan ellenőrzi önmagát és hatékonyabb működésre készteti. Ez a képzés az agyunk elektromos aktivitásán alapul. Az agy több milliárd sejtből áll, amelyek elektromos és kémiai jeleket küldenek egymásnak oda-vissza. Ez a kommunikáció mérhető és megjeleníthető az EEG-ben. Ezt a visszajelzést , visszacsatolást nevezzük EEG-biofeedbacknek, azaz neurofeedbacknek.

A neurofeedback tréninggel azokon a problémákon tudunk segíteni, amelyeket agyunk nem képes önállóan, visszajelzés nélkül szabályozni.

Ilyen például a szorongás-depresszió, figyelemhiány, viselkedési zavarok, alvászavar, migrén, érzelmi zavarok stb. okozta közérzetet romboló hatások.

Egyre több élsportoló és menedzser használja a neurotréninget a testi-szellemi csúcsteljesítmény fejlesztésére.

A neurofeedback tréning alkalmazható gyermekek tanulási nehézségeinek javításánál, de agyi sérülésnek és mentális problémáknak a kezelésének kiegészítéseként egyaránt. Emellett a koncentráció javítására, relaxációs tréningre is kiváló.

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést! A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Mi is az a
neurofeedback?

Neurofeedbach ADHD-s, hiperatkívoknak

Neurofeedback és az autizmus – mi a neurofeedback?

Hogyan zajlik a neurofeedback tréning?

Úgy kell elképzelni, mintha otthon a kedvenc foteledből egy filmet néznél, azzal a különbséggel, hogy itt a főszereplő Te magad leszel. Először egy állapotfelmérő és célkitűző beszélgetést folytatunk, majd miután kényelmesen elhelyezkedtél a fotelben az agyhullámok méréséhez a fejre kerül 3 vagy 5 elektromos érzékelő. Egy monitor lesz előtted, amin valamilyen mozgó képet (animációt, filmet, játékot) fogsz látni. Vegyük most azt a példát, amikor a kedvenc filmedet nézed. Az agyhullámaid (gondolataid, figyelmed, reakcióid) által a kép minősége folyamatosan változni fog. Amennyiben az agyad “jól állítja be” a hullámait, jó minőségben élvezheted a filmet. Ha azonban nem “dolgozik eléggé”, a film rossz minőségű, halk egyszóval élvezhetetlen lesz. Így minden „erejével” azon lesz (akarva-akaratlanul), hogy a kép ismét jó legyen, arra fog törekedni az agyad, hogy a legjobb hullámon dolgozzon.

A neurofeedback egyedülálló tréning, mivel nincs szükség aktív részvételre, beszélgetésre vagy tudatos erőfeszítésre. Mindenki meg tudja csinálni, mert az agy elvégzi helyetted a munkát.

A neurofeedback tréning egy fokozatos képzési folyamat, hasonlóan működik, mint egy edzőtermi program. Az ismétlődő gyakorlások következtében megszilárdulnak az agyban bekövetkezett pozitív változások. A legtöbb ember már 15 ülés után javulást észlel és folyamatosan fejlődik. A megfelelő eredmények eléréséhez kb. 20-40 ülést ajánlok. A krónikusabb, intenzívebb tünetekkel rendelkező embereknek több ülésen kell részt venniük.

A tanulás segítése neurofeedbackkel

A tanulási nehézségek sajnos nem ritkák, statisztikák szerint minden harmadik gyermek érintett. Több módszer is létezik ennek kezelésére.

A neurofeedback tréning során játszva lehet inspirálni az agyat a koncentráció szintjének növelésére. Attól, hogy egy gyermeknek tanulási nehézségei vannak, nem tehetségtelen, csupán másban jó, mint a többiek. Ahhoz, hogy a tanulás örömöt okozzon, meg kell találni a gyermek érdeklődésének leginkább megfelelő eszközt, ami lehet egy játék, vagy egy mese, amit kedvel, majd rá kell vennünk őt, hogy kizárólag ezzel foglalkozzon, minden egyebet pedig zárjon ki. Az idő előrehaladtával ez egyre könnyebben fog menni. A neurofeedback tulajdonképpen így hat.

Ha úgy érzed, hogy Neked vagy a gyermekednek hasznos lehet a tréning, akkor fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeimen és próbáljátok ki velem a neurofeedbacket!

Szorongásoldás forradalmi technológiával!

Szorongani senki sem szeret, hiszen ez negatív állapot, ami jelzi, hogy valami nincs rendben. Különösen akkor nem szabad félvállról venni, ha rendszeresen ilyen szorongásos állapotban találjuk magunkat. Hogyan szabaduljunk meg tőle, lehetőleg végleg?

A szorongásoldásra több lehetőség is van, számos módszer a rendelkezésére áll manapság az ezzel küzdő pácienseknek. Az alternatív gyógymódok mellett a gyógyszeres kezelés is ott van a listán, illetve az, amit mi ajánlunk.

Ez egy fantasztikus innováció, kifejezetten a szorongás oldására kifejlesztve. A neve neurofeedback. Szó nincs gyógyszerről, sem egy megbízhatatlan és az emberek hiszékenységére építő átverésről. Ez színtiszta tudomány. A neurofeedback olyan, modern technikára épülő agytréning, amiben közvetlenül az agy önmaga éri el a javulást: a NF készülék segítségével tréningezhető az agy, amit így jobban lehet kontrollálni, kiismerni és működtetni a céljainknak megfelelően.

Amennyiben érdekel, keress fel bizalommal! Feltüntetett elérhetőségeimen minden fontos részletet megtudhatsz arról, hogy miként tréningezheted az agyad, és szabadulhatsz meg a szorongástól!