Alvászavar

  • álmatlanság
  • nappali aluszékonyság
  • horkolás
  • fogcsikorgatás
  • „éber” alvás
  • alvajárás
  • korai ébredés

 

A felnőttek döntő többségének napi 6-9 órányi alvásra van szüksége.

A kialvatlanság nappali fáradtságot és álmosságot okoz, negatívan befolyásolja a hangulatot és a teljesítőképességet. Egyes alvászavarokkal nem csak saját, hanem társunk éjjeli pihenését is megzavarhatjuk.

Az alvászavar nem csak fáradtságot okoz, hosszú távon az életünket megnehezítő komoly tüneteket is produkálhat pl.: memóriaromlás, koncentráció zavar, feledékenység, teljesítménycsökkenés, túlsúly. Ezek akár depresszióhoz is vezethetnek.

Ha szeretnéd nyugodtan átaludni az éjszakákat, frissen, kipihenten kezdeni a napot a Neurofeedback-kel gyógyszerek nélkül képesek lehetünk ezt elérni.

Részletekért keress bizalommal elérhetőségeimen.

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Mi okozza az álmatlanságot?

A modern társadalom egyik leggyakoribb “népbetegségének” számít az álmatlanság, ami egy rendkívül kellemetlen és további szövődményeket okozó jelenség. Sokan nem is tudják, hogy ezzel a komoly problémával állnak szemben, mások pedig tudomást sem vesznek erről, inkább igyekeznek mellőzni a hétköznapokból, hátha így a baj megszűnik. Az álmatlanság mögött számos tényező állhat, amelyeket érdemes közelebből is áttanulmányoznia annak, akit érint a probléma, ugyanis megfelelő szakember közreműködésével rövid időn belül meg lehet szabadulni a kellemetlen éjszakáktól.

Az álmatlanságot a legtöbb embernél lelki eredetű problémák okozzák; ezek származhatnak a gyermekkorból, de a mindennapi stressz is hozzátehet ehhez. Értelemszerűen ezekben az esetekben  megfelelő mentálhigiénés szakember  tud segíteni.

Fizikai problémák, illetve szervi betegségek is okozhatnak álmatlanságot, amelyek esetében még fokozottabban kell gondoskodni a kezelésekről, ugyanis komoly szövődményekkel állhat szemben később a páciens, tehát ha nem akarja, hogy állapota tovább romoljon, szakorvoshoz kell fordulnia.

Ha további információkat szeretnél megtudni az álmatlanságról, vagy szakember segítségét kérnéd, fordulj hozzám bizalommal elérhetőségeimen!