Neurofeedback (NF)

 

NF bérleteseknek (10 alk.)          6.000 Ft/alk

NF bérlet nélkül                             7.000 Ft/alk

NF+tanácsadás 90′                       12.000 Ft/alk

Állapotfelmérés                            12.000 Ft

 

Segítőbeszélgetés, konzultáció, tanácsadás:  8000,- Ft/óra

 

Szupervízió, esetmegbeszélés óradíja a folyamat függvényében kerül meghatározásra.

 

Neurofeedbackhez az állapotfelmérés kb. 1,5-2 órát vesz igénybe, mely során áttekintjük a probléma orvosi- és személyes előzményeit, illetve kitűzzük az elérni kívánt reális célt.

Ekkor a kliens agyhullámairól egy EEG-felmérést készítek (amplitúdó tréningnél) vagy megkeresem a kívánt célfrekfenciát (ILF HD tréningnél), amellyel a továbbiakban dolgozni fogunk. Ez attól függ, hogy melyiket találom adott esetben a leghatékonyabbnak. Személy szerint az alábbi tréning módszerekkel és programokkal dolgozom:

1.) Amplitúdó tréning-ProComp 2-es géppel (BioGraph Infiniti, Thought Technology)

2.) ILF HD tréning-NeuroAmpII.-es géppel (Sygnet Software, Othmer módszer))

3.) Alfa-Theta tréning (Sygnet)

4.) Synchrony tréning (Sygnet)

Neurofeedback bérletes alkalmak:

A tréning gyakorlások, azaz ülések általában netto 30-45 percnél többet nem igényelnek, de időközönként hosszabb találkozást iktatunk be, ahol felmérjük és dokumentáljuk a haladást

Mennyi idő alatt “hat”?

Fontos megjegyezni, hogy egyszeri alkalom nem szünteti meg a tüneteket. Ugyanúgy, mint a gyógytornát, hosszan kell alkalmazni és az eredmények csak fokozatosan mutatkoznak meg. A hozott problémától és annak szintjétől függően változik a kezelések száma. Az első konzultációnál tisztázható a kezelés mennyiségének szüksége és heti gyakorisága. A legtöbb ember már 10-15 ülés után javulást észlel és folyamatosan fejlődik. A megfelelő eredmények eléréséhez kb. 20-40 ülést ajánlok. A krónikusabb, intenzívebb tünetekkel rendelkező embereknek több ülésen kell részt venniük.

 

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést!

 

Ki végezheti?

Neurofeedback fejlesztést/tréninget csak az arra kiképzett szakember végezhet! 

Megbeszélt időpont lemondásának feltételei:​​

  • Kérem, hogy szükség esetén a megbeszélt időpont lemondása legkésőbb a találkozót megelőző nap estig történjen meg telefonon, SMS-ben vagy e-mailen keresztül.
  • A megbeszélt időpont napján lemondott vagy le nem mondott találkozó óradíját a következő alkalommal ki kell fizetni.​​

A neurofeedback előnyeiről röviden

A neurofeedback egy ideje már Magyarországon is elérhető, de csak az utóbbi időben vált szélesebb körben ismertté és népszerűvé. A közvélekedéssel ellentétben nem terápia, hanem tréning, hiszen a lényege az agy edzése. A módszernek számos előnye van, ami miatt mindenképp érdemes kipróbálni.

A neurofeedback legfontosabb előnye, hogy csökkenti a stresszt és a belső feszültséget, valamint enyhíti a szorongást; rohanó világunkban ezt talán nem is kell jobban kifejteni. Ennek gyakorlatilag egyenes következménye az, hogy javul az alvás minősége, pihentebb, kiegyensúlyozottabb leszel tőle. Ebből is látszik, hogy amikor a neurofeedback támogat az életed egyik területén, az jótékony hatással lesz a többire is.

További előnye, hogy elősegíti a tevékenységeid feletti tudatos kontrollt, hatékonyabbá teszi a tanulást és az önszabályozást, fejleszti a kognitív és pszichofizikai képességeket, vagyis a figyelem, az összpontosítás, az összeszedettség és a relaxált állapot elérése könnyebbé válik. Emellett a neurofeedback növeli az idegrendszer kapacitását, rugalmassá teszi a gondolkodást, növeli a mentális, tanulási és sportteljesítményt, javítja a koncentrációs képességet. Ezek gyakorlatilag a tanulási nehézségeket is megszűntetik, és mivel a neurofeedback leginkább gyermek- és serdülőkorban hatásos, akár a gyermek jövőjét is meghatározhatja.

Van még egy hatalmas előny, ami egyes esetekben akár még a gyógyszeres terápiákat is képes felülmúlni: a neurofeedback sikeresen alkalmazható szorongás, ADHD, autizmus, depresszió, étkezési zavarok, epilepszia, memóriavesztés, tanulási nehézségek, álmatlanság, anyagcserezavar, poszttraumás stressz és traumás agyi sérülések kapcsán is.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a neurofeedback, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen hatással lehet az életedre, avagy gyermeked tanulási nehézségein szeretnél segíteni egy hatékony módszer segítségével, vedd fel velem a kapcsolatot a honlapon megadott elérhetőségeim egyikén!

 

Részletekért keress bizalommal elérhetőségeimen!

A