Mennyibe fog ez kerülni?

A neuroterápia egy első konzultációból és az azt követő tervezett terápiás találkozókból áll. Az első konzultáció során egy kötetlen, nyugodt beszélgetést folytatunk, ahol felmérjük a problémát és átbeszéljük a lehetséges megoldásokat. Ez teljesen ingyenes!

A konzultáció utáni első terápiás találkozó kb. 2 órát vesz igénybe, mely során áttekintjük a probléma orvosi- és személyes előzményeit, és kitűzzük az elérni kívánt reális célt. Ekkor a kliens agyhullámairól egy teljes EEG-felmérés készül, mellyel meghatározhatjuk a terápia menetét és ütemtervét. Ez alkalommal 12.000 Ft kerül felszámításra.

A tréning gyakorlások, azaz ülések 30-45 percnél többet nem igényelnek, de időközönként hosszabb találkozást iktatunk be, ahol felmérjük és dokumentáljuk a haladást.
Egy tréning gyakorlat ára 6.000 Ft/alkalom.

Mennyi idő alatt “hat”?

Fontos megjegyezni, hogy egy egyszeri alkalom nem szünteti meg a tüneteket. Ugyanúgy, mint a gyógytornát, hosszan kell alkalmazni, és az eredmények csak fokozatosan mutatkoznak meg. Betegségtől és annak szintjétől függően változik a terápiás kezelés száma. Az első konzultációnál tisztázható a kezelés mennyiségének szüksége.

Ki végezheti?

Neurofeedback fejlesztést/terápiát csak az arra kiképzett szakember végezhet, aki emellett orvosi, pszichológiai, mentálhigiénés vagy gyógypedagógiai humán alapdiplomával rendelkezik. A neurofeedback készülék meglehetősen bonyolult, és a módszer mély anatómiai és élettani ismereteket igényel. Csak a fenti diplomával rendelező és a Semmelweis Egyetem által államilag akkreditált tanfolyamot elvégzett szakember kezelheti a műszert, saját hatáskörén belül.

Miben segít a Neurofeedback?

Többek között:

  • Hiperaktivitás és figyelemzavar csökkentése
  • Tanulási nehézségek, viselkedészavarok
  • Relaxáció fokozása
  • Szorongás, stressz-csökkentés
  • Alvászavar csökkentése
  • Teljesítmény fokozása (iskolában, sportban)
  • Kreativitás növelése (művészetben)
  • Alkoholról – drogról való leszokás elősegítése


Részletekért keress bizalommal elérhetőségeimen.