Pár évtizede még nem ismerték fel a tanulási nehézségeket, napjainkban azonban már statisztikák is készülnek róla. Az iskolás korú gyermekek 25-30%-a érintett benne, és már az első osztály megkezdése előtt, óvodás korban is felismerhető ez a probléma, ám sajnos a leggyakrabban akkor derül ki, hogy egy gyermek tanulási nehézségekkel küzd, amikor már az iskola padjában ül, és nem tudja a különböző példákat megoldani.

Többféle módszer is létezik erre, többek között gyógyszeres kezelés is, ám ez nem ajánlatos, mert egy idő után rezisztencia alakulhat ki. A tanulási nehézségek kezelésére használható egyik módszer a Neurofeedback, amely talán a leghatékonyabb, mivel nem csupán a tüneteket szünteti meg, de az alapoktól kezdve javítja a koncentrációs készséget.

Ha a gyermek tanulási nehézségekkel küzd, az nem azt jelenti, hogy tehetségtelen, csupán másban jó, mint a többiek. Ahhoz, hogy a tanulási nehézségek kezelése sikeres legyen, meg kell találni a gyermek érdeklődésének leginkább megfelelő eszközt, amely lehet játék, vagy mese, amelyet szeret. Ezek után meg kell győznünk, hogy foglalkozzon ezzel, és minden mást zárjon ki. Ennek egyik módszere a Neurofeedback.

A Neurofeedback egy tréning, aminek lényege a gyermek agyának edzése. A tanulási nehézségek kezelésére szolgáló foglalkozások során észrevétlenül lehet megtanítani a koncentrációra és annak növelésére a gyermek agyát. A Neurofeedback legfőbb tulajdonsága a játékosság, amivel kifejezetten a gyermekeket célozza, bár tény, hogy felnőttek esetében is alkalmazható különféle problémák megoldására.

Amennyiben a Te gyermekednél is felmerültek a figyelemhiányos gondok, fordulj hozzám bizalommal, és bízd rám a tanulási nehézségek kezelését! A Neurofeedback biztos módszer a tanulási nehézségek kezelésére, és általa gyermeked nem csupán jobban teljesít majd az iskolában, de az élet más területein is sikeresebb lesz. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, vedd fel velem a kapcsolatot megadott elérhetőségeim egyikén, és egyeztessünk időpontot egy személyes találkozóhoz!