A szorongás a társadalom nagy részét érinti, és a jelenlegi, járványveszélyes helyzetben ez csak növekszik. Egyre többen vannak, akik olyan problémákkal küzdenek, amelyek szorongást váltanak ki, és ha ezt nem sikerül valamilyen módon feldolgozni, annak súlyos következményei is lehetnek. A mentálhigiénés tanácsadás, illetve a segítő beszélgetések egy szakemberrel viszont ha nem is végleges megoldást, de könnyebbséget jelenthetnek.

A távolságtartás korában – vagyis a 2020-as évben – az online megoldások egyre nagyobb teret nyernek, ami egyes üzletágak felvirágzásához és mások szinte teljes eltűnéséhez vezet. Vannak azonban olyan területek, amelyek képesek átállni egyik módról a másikra; többek között ilyen a mentálhigiénés tanácsadás is. A segítő beszélgetéseket könnyű lefolytatni az interneten keresztül is, és bár kissé személytelenebbnek tűnhet első ránézésre, de a hatását tekintve ugyanolyan, sőt, valamivel még jobb is, ha online vesszük igénybe.

Egy online lefolytatott mentálhigiénés tanácsadáson ugyanúgy meg lehet beszélni a problémákat, mint élőben, és persze így segítséget is kaphatunk a szorongás feloldásához. Fontos viszont, hogy egy online segítő beszélgetésen csak a jelenre és a jövőre vonatkozó problémákat lehet hatékonyan átbeszélni, mivel a technika és a konzultációk viszonylag alacsony száma nem teszi lehetővé a múlt alaposabb feltárását és az ebből fakadó problémák feldolgozását. Az online mentálhigiénés tanácsadás akár az alapja is lehet a lelki egyensúly és a pszichés stabilitás megőrzésének, a mindennapos problémák megbeszélése pedig nem feltétlenül igényel hosszú távú terápiát.

Amennyiben úgy érzed, hogy a szorongásod feldolgozásához szükséged lenne egy-egy segítő beszélgetésre, fordulj hozzám bizalommal! Online is elérhetsz, ami a jelenlegi helyzetben kifejezett előny, az otthonod biztonsága pedig plusz segítséget jelent majd a mentálhigiénés tanácsadás során. Vedd fel velem a kapcsolatot megadott elérhetőségeim egyikén, és egyeztessünk időpontot!