Gyermekednél tapasztaltad már…?

  • Probléma a figyelem fenntartásával vagy koncentrálásával
  • Gondolkodás nélküli hirtelen cselekvés
  • Túl sok mozgás, nyughatatlanság
  • Ellenállás a szabályokkal, utasításokkal szembeni

Sokat hallani manapság “hiperaktív” gyerekekről, akik szüleik részéről nagyobb odafigyelést, kontrollt igényelnek. A hiperaktív gyermek jellemzője a kontroll nélküli reakció számtalan jelentéktelen ingerre. A hiperaktivitás azonban felnőtteknél is előfordulhat.

A hiperaktivitás oka nagyon sokféle lehet. Lehet örökletes hajlam, terhesség és szülés alatti problémák is okozhatják (gyógyszerszedés, toxikózis, italozás, dohányzás, az anya idős kora, stb.) Különböző környezeti tényezők (mesterséges ételszínezékek, szalicilátok, vagy például az ólom) is szerepet játszhatnak a figyelemzavar kialakulásában. Több kutató szerint sok hiperaktív személy küszködik valamiféle allergiával, többnyire ételallergiával, vagy tejérzékenységgel.

Azoknak, akiknek figyelemzavar problémájuk van, könnyen elterelhető a figyelmük, és emiatt nehezen koncentrálnak egy adott feladatra. Kisebbeknél megfigyelhető, hogy a játék nagyon rövid ideig köti le. Vagy ha beszélnek hozzá, mintha nem is oda figyelne, nem is hallaná, ha kérnek/kérdeznek tőle valamit.

Ha figyelemhiányos, hiperaktív gyermeke van, egyeztessen orvosával és próbálja ki a neurofeedback tréninget!

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Mentés

Mentés