Előfordult már veled…..?

  • álmatlanság
  • nappali aluszékonyság 
  • horkolás
  • fogcsikorgatás
  • „éber” alvás 
  • alvajárás
  • korai ébredés

A felnőttek döntő többségének napi 6-9 órányi alvásra van szüksége.

A kialvatlanság nappali fáradtságot és álmosságot okoz, negatívan befolyásolja a hangulatot és a teljesítőképességet. Egyes alvászavarokkal nem csak saját, hanem társunk éjjeli pihenését is megzavarhatjuk.

Az alvászavar nem csak fáradtságot okoz, hosszú távon az életünket megnehezítő komoly tüneteket is produkálhat pl.:  memóriaromlás, koncentráció zavar, feledékenység, teljesítménycsökkenés, túlsúly. Ezek akár depresszióhoz is vezethetnek.

Ha szeretnéd nyugodtan átaludni az éjszakákat, frissen, kipihenten kezdeni a napot a Neurofeedback-kel gyógyszerek nélkül képesek lehetünk ezt elérni.

Részletekért keress bizalommal elérhetőségeimen.

A tréning nem helyettesít orvosi vagy pszichiátriai kivizsgálást és kezelést, nem nyújt egészségügyi szolgáltatást. A neurofeedback tréning fizikai közérzetet javító szolgáltatás és mentálhigiénés tanácsadás.

Mi okozza az álmatlanságot?

Mi okozza az álmatlanságot?A modern társadalom egyik leggyakoribb “népbetegségének” számít az álmatlanság, ami egy rendkívül kellemetlen és további szövődményeket okozó jelenség. Sokan nem is tudják, hogy ezzel a komoly problémával állnak szemben, mások pedig tudomást sem vesznek erről, inkább igyekeznek mellőzni a hétköznapokból, hátha így a baj megszűnik. Az álmatlanság mögött számos tényező állhat, amelyeket érdemes közelebből is áttanulmányoznia annak, akit érint a probléma, ugyanis megfelelő szakember közreműködésével rövid időn belül meg lehet szabadulni a kellemetlen éjszakáktól.

Az álmatlanságot a legtöbb embernél lelki eredetű problémák okozzák; ezek származhatnak a gyermekkorból, de a mindennapi stressz is hozzátehet ehhez. Értelemszerűen ezekben az esetekben  megfelelő mentálhigiénés szakember  tud segíteni.

Fizikai problémák, illetve szervi betegségek is okozhatnak álmatlanságot, amelyek esetében még fokozottabban kell gondoskodni a kezelésekről, ugyanis komoly szövődményekkel állhat szemben később a páciens, tehát ha nem akarja, hogy állapota tovább romoljon, szakorvoshoz kell fordulnia.

Ha további információkat szeretnél megtudni az álmatlanságról, vagy szakember segítségét kérnéd, fordulj hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés