Mentálhigiénés szakemberhez több okból is érdemes fordulni; az alábbiakból megtudhatod, miben segíthetek Neked!

Egy mentálhigiénés szakember számos esetben nyújthat segítséget a mindennapjaid jobbá tételében, de érdemes tudnod, mielőtt felkeresed, hogy milyen módszerekkel dolgozik, illetve milyen problémák esetében tud Neked valóban segíteni.

Napjaink népbetegségének számít az alvászavar, ami sokféle forrásból is eredhet, ám a leggyakoribb oka a stressz, ami a mindennapjaink részévé vált az utóbbi évtizedekben. A stresszoldás, a stressz kezelésének megtanulása, illetve magának az alvászavarnak a kezelése is olyan területek, amelyeket egy mentálhigiénés szakember hathatósan képes kezelni.

A szorongás szintén szorosan kapcsolódik a stresszhez. Még a mentálisan legegészségesebb emberekben is megtalálható, ám csak kis mértékben, hiszen evolúciós szempontból valaha a túlélésünket segítette, ahogy a stressz is. Amikor azonban elhatalmasodik az emberen, akkor segítségre van szükség, különben elhatalmasodik, és tönkreteszi a mindennapokat – a mentálhigiénés szakemberek ennek leküzdésében is támogathatnak Téged.

A függőségek – így például az alkohol-, illetve a társfüggőség – szintén népbetegségnek számítanak nem csak hazánkban, de az egész világon. A leszokáshoz hatalmas akaraterőre van szükség, de ennek kialakítása nem könnyű. Egy mentálhigiénés szakember segítségével azonban nem csak a függőségedet gyűrheted le, de a teljesítményedet is növelheted, legyen szó szellemi, vagy épp fizikai teljesítményről.

Mentálhigiénés szakember segítségére gyermekednek is szüksége lehet, mégpedig akkor, ha tanulási nehézségekkel küzd. Ilyenkor gyors és hatékony megoldásra van szükség a gyermek jövője érdekében.

Amennyiben a fenti problémák egyikével küzdesz, és tapasztalt mentálhigiénés szakembert keresel, vedd fel velem a kapcsolatot megadott elérhetőségeim egyikén, és egyeztessünk időpontot!