figyelemzavar gyerekeknél viszonylag gyakori, ezért fontos, hogy minden szülő fel tudja ismerni a jeleit.

Először is le kell szögeznünk: a figyelemzavar gyerekeknél nem minden esetben ugyanúgy jelentkezik, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk, és különböző mértékben jelentkezhetnek a tünetek is. Általánosan azonban elmondható, hogy a figyelemzavar gyerekeknél előforduló, elsődleges jelei a túlzott aktivitás, a szabályok, utasítások figyelmen kívül hagyása, a gyenge koncentráció-képesség, valamint a lobbanékony, ingerlékeny viselkedés.

Ha tehát a gyermeked nem képes hosszabb ideig egy adott dologra figyelni, így például a feladataira, a leckéjére, vagy rád, ha nem követi az utasításaidat, nem úgy viselkedik, ahogy azt elmagyaráztad neki, ha túlságosan sokat mozog, nem képes megülni egy helyben néhány percnél tovább, illetve, ha pillanatok alatt felidegesíti magát szinte bármin, és meggondolatlanul cselekszik, akkor érdemes megbékélni a gondolattal, hogy a figyelemzavar gyermeked esetében megjelent, és minél hamarabb kezdened kell valamit ezzel a ténnyel.

Szerencsére többféle lehetőség is a rendelkezésedre áll, ha szeretnéd kezeltetni a figyelemzavart gyermeked fejlődése érdekében; az egyik leghatásosabb az úgynevezett neurofeedback tréning. A lényege, hogy az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki a hatását azáltal, hogy képzi az agy kognitív funkcióit. A neurofeedback által növekszik a koncentráció szintje, csökken a szorongás, a gyermek pedig játszva tanulja meg uralni a figyelemzavart, így pedig a tanulási nehézségek is leküzdhetővé válnak. Ha tehát a figyelemzavar gyermekednél is jelentkezik, és szeretnél tenni ellene, válaszd Te is a neurofeedback tréninget!

Amennyiben Te is észlelted a gyermekeden a fenti tüneteket, valószínűleg figyelemzavarral állsz szemben, ezt pedig érdemes minél hamarabb kezelésbe venni. Ha szeretnél megpróbálkozni a neurofeedback tréninggel, illetve, ha időpontot szeretnél foglalni, fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén!