Az ADHD tünetei gyermekkorban nehezen azonosíthatóak be, ám ha Te már megbizonyosodtál a problémáról, hozd el csemetédet neurofeedback tréningre!

Ha belegondolunk, hogyan lehetne jellemezni egy átlagos kisgyereket, talán sokaknak jutna eszébe az a jelző, hogy eleven, gyakran nevezzük is őket kis örökmozgóknak. Nem meglepő hát, hogy sok szülő tanácstalannak érzi magát abban, hogy gyermeke egyszerűen csak egy kicsit virgonc vagy pedig ADHD-s, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küzd. Az ADHD tünetei gyermekkorban nehezen állapíthatóak meg egyértelműen szakorvos bevonása nélkül, ezért ha felmerül a gyanú, a legjobb döntés egy kivizsgálás. Azonban ahhoz, hogy a szülők elkezdjenek nagyobb hangsúlyt fektetni a kérdésre, és megpróbáljanak ilyen szemmel tekinteni a csemetére, tisztában kell lenni azzal, hogy melyek az ADHD tünetei gyermekkorban.

Alaptünetnek tekinthetjük a gyenge koncentrációsképességet, az impulzív viselkedést, a szabályok és utasítások figyelmen kívül hagyását és a túlzott aktivitást. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy az életkorral változhatnak a tünetek, vagyis különbözőek lehetnek az ADHD tünetei gyermekkorban, ha óvodáskorú, illetve ha iskoláskorú gyerekről van szó. Óvodások esetében gyakran fordul elő, hogy a kicsik nehezen boldogulnak a játékokban és nem szívesen barátkoznak. Iskolásoknál az adhat okot gyanúra, ha sokszor terelődik el a csemete figyelme, félbeszakítja a feladatait és nehezen zökken vissza. Az ADHD tünetei gyermekkorban jelentkeznek a legintenzívebb formában, és ahogy a gyermek serülőkorba lép, rendszerint mérséklődnek. Azonban a figyelemzavar a legtöbb érintettnél felnőttkorban is megmarad, és kezelés nélkül a későbbiekben egyéb problémák társulhatnak hozzá, így például szorongás, sőt, depresszió is előfordulhat. Ezért is olyan fontos, hogy az ADHD tünetei gyermekkorban be legyenek azonosítva, így ugyanis szakorvosi segítséggel, illetve kiegészítő neurofeedback tréninggel meg lehet tanulni uralni a helyzetet.

Ha beszéltél szakorvossal, és bebizonyosodott, hogy gyermeked figyelemzavarral küzd, mindenképpen ajánlom a neurofeedback tréninget is. Látogassatok el hozzám, és segítek könnyebbé tenni a mindennapokat mindkettőtök számára!