Alkoholfüggőség kezelése Neurofeedback segítségével – fordulj hozzám, és oldjuk meg együtt a problémát!

Az alkoholizmus nem csupán egyfajta függőség: napjainkban népbetegségnek számít hazánkban és a világ más tájain egyaránt. A rendszeres italozás nem csak az anyagi helyzetet rontja, de az alkoholbeteg egészségét is, méghozzá egy idő után látványosan, ugyanis az alkoholos italokban is megtalálható etil-alkohol az anyagcsere-folyamatok során keletkező acetaldehid károsító hatásának “köszönhetően” gyakorlatilag sejtméregnek minősül, ami a létező összes sejttípusra károsító hatást fejt ki. Ebből következik, hogy az alkoholfüggőség kezelés nélkül gyakorlatilag lerombolja az emberi szervezetet – negatív hatással bír a szívre és az érrendszerre, a vérképzésre, az anyagcserére, az emésztőrendszerre, az idegrendszerre, és még hosszasan sorolhatnánk.

Ebből le is vonható a következtetés: minden alkoholfüggőnek kezelésre van szüksége, mégpedig a lehető leghamarabb, ám ez természetesen külső nyomásra nem fog menni, hanem magának a betegnek kell eljutnia erre a döntésre. Ez persze nem könnyű, de érdemes összevetni az alkoholfogyasztás előnyeit, azaz a társasági életet, netán a különféle lelki problémák időleges csillapítását azzal, hogy mi történik az emberi szervezettel az alkohol hatására, de főleg azzal, hogy milyen következményekkel jár mindez a társas kapcsolatainkra. Az alkoholfüggőség kezelése szerencsére többféleképpen is megoldható, így, ha Te is ezzel a problémával küzdesz, és eljutottál az elhatározásig, hogy ideje véget vetni az önpusztításnak, sokféle módszer közül választhatsz.

Ezek egyike a Neurofeedback tréning, amit segítő beszélgetésekkel egészítünk ki. Az alkoholfüggőség kezelésében tulajdonképpen az agyad alpha hullámait erősítjük. Nem gyógyszerek és kezelések hatására jutsz majd el a tiszta állapotig, hanem a saját erőforrásaid felhasználásával, ami megerősít abban, hogy nincs szükséged többé az alkohol okozta tudatmódosult állapotra.

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged az alkoholfüggőség kezelésével, illetve a Neurofeedback-kel kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén.