figyelemzavar gyerekeknél gyakorinak mondható, csak a tünetek súlyossága változó, azonban szerencsére kezelhető is.

figyelemzavar gyerekeknél a következőképpen ismerhető fel: a gyenge koncentráció-képesség az egyik legjellemzőbb tünet, de az impulzív viselkedés, a szabályok és utasítások figyelmen kívül hagyása és a túlzott aktivitás is egyértelműen figyelemhiányos zavarra utal. Fontos viszont, hogy minden gyermek más, így a tünetek is változhatnak, illetve változó intenzitásúak is lehetnek, ráadásul a gyermek fejlődése során maga a figyelemzavar is változik.

figyelemzavar gyermekeknél már akár 1-2 éves korban is felfedezhető,  de valamivel később ismerik fel a legtöbbször. Fontos is a mielőbbi diagnózis-felállítás, mivel minél korábban kezdünk el foglalkozni a megoldással, annál hamarabb és annál hatékonyabban lehet kezelni a figyelemhiányos zavart. Érdemes azt is tudni, hogy ugyan a figyelemzavar gyermekeknél is problémákat okoz, a kezelés elmaradása esetén a felnőttkorra is komoly negatív hatást gyakorolhat: szorongás, sőt, depresszió is kialakulhat miatta, szakorvosi segítséggel, illetve kiegészítő neurofeedback tréninggel azonban a figyelemzavar uralható.

neurofeedback tréning segítséget nyújthat abban, hogy a figyelemzavar a gyermeket ne befolyásolja a tanulásban. A neurofeedback tréning javítja a gyermek közérzetét, ezáltal támogatja az orvosi kezelést, és segíti a viselkedészavar leküzdését, mégpedig úgy, hogy az agy nem tudatosan, sőt, gyakorlatilag játszva fejlődik. A figyelemzavar a gyermek koncentrációjára hat, ha azonban olyasmivel foglaljuk le, ami valóban érdekli, könnyedén tanulhatja meg, hogy hogyan kerülje meg a problémát, és fejlessze saját magát, ezzel pedig megoldja a figyelemzavar okozta problémákat,

Amennyiben felismerted gyermekeden a figyelemzavar tüneteit, érdemes megpróbálkozni a neurofeedback tréninggel, hiszen hatásos lehet a probléma kezelésében. Ha időpontot szeretnél foglalni, fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén!