Mi is az a Neurofeedback?

Egészségünk fenntartásában központi szerepe van agyunknak.

A Neurofeedback, másnéven EEG-biofeedback egy olyan módszer, amely a legmodernebb technikáknak köszönhetően az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki tartós hatását. A problémás agyműködést célirányosan fájdalom- és gyógyszermentesen, tartós eredménnyel javítja. A módszert a NASA fejlesztette ki az 1960-as években és a pilóták és az űrhajósok kiképzésénél használták. Az agy kognitív funkciójának fejlesztésével, tréningezésével agyunk megtanul hatékonyabban működni.

Az EEG-biofeedback készülék segítségével megfigyelhetjük agyunk működését, reakcióit. Megtudjuk azt, hogy az agyi aktivitásunk mikor van a kívánt tartományban, és mikor dominálnak inkább a nemkívánatos agyhullámok. Ennek segítségével eljuthatunk oda, hogy nagyobb hatásfokkal tudjuk működtetni agyunkat, így kontrollálhatjuk  szervezetünkben zajló élettani folyamatainkat.

Miután kielemeztük a jelenlegi működést, a hibás reakciókat „átprogramozzuk” az agyban, ezáltal egy hatékonyabb, jobb működést érünk el.

A neurofeedback tréninggel azokat a problémákat tudjuk kezelni, melyeket agyunk nem képes önállóan szabályozni. Ilyen például a szorongás-depresszió, figyelemhiány, viselkedési zavarok, alvászavar, migrén, érzelmi zavarok stb.

Egyre több élsportoló és menedzser használja a neuroterápiát a testi-szellemi csúcsteljesítmény fejlesztésére.

A NeuroFeedback terápiás módszerként is alkalmazható gyermekek tanulási nehézségeinek, a hiperaktivitásnak, agyi sérülésnek és mentális problémáknak a kezelésében. Az egészséges embereknél koncentráció javításra, relaxációs tréningre is alkalmazható.


Hogyan zajlik egy NeuroFeedback kezelés? 

Úgy kell elképzelni, mintha otthon a kedvenc foteledből egy filmet néznél, azzal a különbséggel, hogy itt a főszereplő Te magad leszel. Először egy állapotfelmérő és célkitűző beszélgetést folytatunk, majd miután kényelmesen elhelyezkedtél a fotelben az agyhullámok méréséhez a fejre helyezünk 2 vagy 4 elektromos érzékelőt. Egy monitor lesz előtted, amin valamilyen mozgó képet (animációt, filmet, játékot) fogsz látni. Vegyük most azt a példát, amikor a kedvenc filmedet nézed. Az agyhullámaid (gondolataid, figyelmed, reakcióid) által a kép minősége folyamatosan változni fog. Amennyiben “jól állítod be” az agyhullámaidat, jó minőségben élvezheted a filmet. Ha azonban nem “dolgozol eléggé”, a film rossz minőségű, halk egyszóval élvezhetetlen lesz. Így minden „erőddel” azon leszel, hogy a kép ismét jó legyen, arra fogsz törekedni, hogy az agyad a legjobb hullámon dolgozzon.


Miben tudok segíteni?

Olyan mentális betegségek kiegészítő terápiájában, mint

 • Függőségek
 • Alvászavarok
 • Hiperaktivitás
 • Figyelemzavar
 • Szorongásos zavarok
 • Tanulási nehézségek

Valamint sikerrel alkalmazom egészséges személyeknél a

 • Teljesítmény fokozásában, csúcsteljesítmény elérésében
 • Az összpontosító képesség növelésében
 • A kreativitás fejlesztésében
 • Egészségfejlesztésben
 • Stressz-kezelésben
 • Relaxáció-meditáció tanításában (Alfa-Theta tréning, Beta tréning, Alfa tréning, SMR tréning).


Szorongásoldás forradalmi technológiával!

Szorongásoldás forradalmi technológiával!Szorongani senki sem szeret, hiszen ez negatív állapot, ami jelzi, hogy valami nincs rendben. Különösen akkor nem szabad félvállról venni, ha rendszeresen ilyen szorongásos állapotban találjuk magunkat. Hogyan szabaduljunk meg tőle, lehetőleg végleg?

A szorongásoldásra több lehetőség is van, számos módszer a rendelkezésére áll manapság az ezzel küzdő pácienseknek. Az alternatív gyógymódok mellett a gyógyszeres kezelés is ott van a listán, illetve az, amit mi ajánlunk.

Ez egy fantasztikus innováció, kifejezetten a szorongás oldására kifejlesztve. A neve Neurofeedback. Szó nincs gyógyszerről, sem egy megbízhatatlan és az emberek hiszékenységére építő átverésről. Ez színtiszta tudomány. A Neurofeedback olyan, modern technikára épülő kezelés, ami közvetlenül az agy stimulálásával éri el a gyógyulást: egy készülék segítségével tréningeli az agyat, amit így jobban tudunk kontrollálni, kiismerni és működtetni a céljainknak megfelelően.

Amennyiben érdekel a szorongás oldásának új lehetősége, keress fel bizalommal! Feltüntetett elérhetőségeimen minden fontos részletet megtudhatsz arról, hogy miként tréningezheted az agyad, és szabadulhatsz meg a szorongástól!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés