Gyermekednél tapasztaltad már…?

  • Probléma a figyelem fenntartásával vagy koncentrálásával
  • Gondolkodás nélküli hirtelen cselekvés
  • Túl sok mozgás, nyughatatlanság
  • Ellenállás a szabályokkal, utasításokkal szembeni

Sokat hallani manapság hiperaktív gyerekekről, akik szüleik részéről nagyobb odafigyelést, kontrollt igényelnek. A hiperaktív gyermek jellemzője a kontroll nélküli reakció számtalan jelentéktelen ingerre. A hiperaktivitás azonban felnőtteknél is előfordulhat.

A hiperaktivitás oka nagyon sokféle lehet. Lehet örökletes hajlam, terhesség és szülés alatti problémák is okozhatják (gyógyszerszedés, toxikózis, italozás, dohányzás, az anya idős kora, stb.) Különböző környezeti tényezők (mesterséges ételszínezékek, szalicilátok, vagy például az ólom) is szerepet játszhatnak a figyelemzavar kialakulásában. Több kutató szerint sok hiperaktív személy küszködik valamiféle allergiával, többnyire ételallergiával, vagy tejérzékenységgel.

Azoknak, akiknek figyelemzavar problémájuk van, könnyen elterelhető a figyelmük, és emiatt nehezen koncentrálnak egy adott feladatra. Kisebbeknél megfigyelhető, hogy a játék nagyon rövid ideig köti le. Vagy ha beszélnek hozzá, mintha nem is oda figyelne, nem is hallaná, ha kérnek/kérdeznek tőle valamit.

Ha figyelemhiányos, hiperaktív gyermeke van, gyógyszeres kezelés előtt próbálja ki a neurofeedback kezelést!

Tanulási nehézségek és ADHD kezelése neurofeedback segítségével

A hiperaktivitás figyelem-zavarral visszavezethető az úgynevezett végrehajtó funkciókért felelős agyi területek eltérő működésére; angol nevéből rövidítve ADHD-nek is szokás nevezni. Nem annyira betegségnek, inkább állapotnak tekinthető, viszont tanulási nehézségeket okoz.

Tünetei eltérőek lehetnek, ám az impulzivitás, a viselkedéskontroll zavara, a figyelemzavar és a motoros nyugtalanság általánosan megjelennek. Meglehetősen gyakori; az érintettek aránya a 10%-ot is elérheti az iskoláskorú gyermekek között, akik többségében fiúk. Az ADHD kezelésében a neurofeedbackkel komoly eredményeket lehet elérni, hiszen ez személyre szabott, egyedi viselkedésterápia, aminek célja, hogy a gyermeket gyakorlatokon keresztül megtanítsa a problémák minél hatékonyabb uralására. Rendszeres foglalkozásokkal a tanulási nehézségek is megszüntethetőek.

Amennyiben a Te gyermekednél is felfedezhetőek az ADHD tünetei, és tanulásai nehézségei vannak, válassz engem, és oldjuk meg a problémát a neurofeedback segítségével! Vedd fel velem a kapcsolatot megadott elérhetőségeim egyikén, és kezdjük el mihamarabb a foglalkozásokat!

Mentés

Mentés